CONSILIUL NAȚIONAL SANITAS SOLICITĂ CORECTAREA CARENȚELOR LEGII SALARIZĂRII PERSONALULUI BUGETAR, RĂMASE NEREZOLVATE DUPĂ ADOPTAREA O.U.G. 91/2017

Federatia Sanitas din Romania

 

COMUNICAT
CONSILIUL NAȚIONAL SANITAS SOLICITĂ CORECTAREA CARENȚELOR LEGII SALARIZĂRII PERSONALULUI BUGETAR, RĂMASE NEREZOLVATE DUPĂ ADOPTAREA O.U.G. 91/2017

În ședința din 11 – 12 decembrie 2017, Consiliul Național al Federației SANITAS din România, for decizional care reunește reprezentanții organizațiilor sindicale SANITAS din sănătate, asistență socială, inclusiv personalul TESA angajat în aceste sectoare de activitate, a analizat conținutul Ordonanței de Urgență nr. 91, recent publicată, care modifică și completează Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice.
Participanții la discuții au evidențiat toate neajunsurile acestui act normativ, care rezolvă doar o parte din omisiunile și neclaritățile Legii – cadru nr. 153/2017, subliniind în mod special acele probleme pe care partea guvernamentală se angajase, în întâlnirile anterioare, să le soluționeze.
Reprezentanții SANITAS au decis să continue demersurile la nivelul comisiilor de specialitate din Parlamentul României pentru ca, pe parcursul legislativ de aprobare a O.U.G. 91/2017, să fie incluse în textul actului normativ și solicitările SANITAS rămase nerezolvate.
O altă problemă discutată de membrii Consiliului Național SANITAS este lipsa contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate ”Sănătate”. Cei prezenți au subliniat că este pentru prima dată, în 27 de ani, când drepturile angajaților din domeniu nu sunt acoperite de prevederile unui astfel de document, negociat și semnat cu Ministerul Sănătății.
Totodată, colegii din țară au venit cu o serie de propuneri privind conținutul noului Regulament de sporuri, organizația noastră fiind pregătită să reia acest subiect în cadrul negocierilor cu Ministerul Sănătății, negocieri ce se vor derula începând cu primele zile ale lunii ianuarie 2018.

Biroul de Presă
al Federaţiei Sanitas din România

Leave a Comment

www.000webhost.com